Oefeningen in tijden van Corona

We zitten in deze tijd veel thuis. Om fit, blij en flexibel te blijven ben ik oefeningen gaan bedenken die je altijd en overal kan doen. Oefeningen waarin je niet alleen je kracht en flexibiliteit aanspreekt en ontwikkelt, maar ook je creativiteit.

Speelse opdrachten waarin je zelf bewegingen verzint. Oefeningen waarin je niet alleen je kracht en flexibiliteit aanspreekt en ontwikkelt, maar ook je creativiteit. Opdrachten waarin je je verbindt met jezelf je creativiteit en de wereld om je heen. Een vorm van bewegen waarin je nieuwe houdingen en bewegingen kan ontdekken. Deze veranderingen in houding- en beweging werken niet alleen door op fysieke niveau maar ook op anatomisch en kinetische niveau.

De wetenschappelijke bevindingen rond embodiment laten zien dat houding en beweging invloed heeft op hoe men de wereld beleeft en op hoe men zich voelt.  We leven in Corona tijd met een nieuw-soortige stress.

Mensen die door pijn- of stress een ‘ingeklemd’ leven hebben, ervaren daadwerkelijk meer ruimte in hun leven als ze tijdens het spelen en improviseren met bewegen de bewegingsruimte meer verkennen en hernemen. Bij beweging-improvisatie komt de persoon op deze wijze dichter bij zijn natuurlijke wijze van bewegen en uiten. De zelforganisatie van een systeem, ons lichaam,  krijgt meer kans als er meer vrijheidsgraden zijn.